Surówka z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    0,5
  • marchewka

    2
  • papryka czerwona

    0,5
  • papryka żółta

    0,5
  • cebula czerwona

    1
  • por (biała część)

  • majonez

    3 łyżki
  • śmietana

    3 łyżki
  • sos do sałatek

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Por w półkrążki, marchewkę zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami. Majonez i śmietanę wymieszać, dodać sos do sałatek (ja użyłam koperkowo-ziołowy). Całość wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 11.11.2014 18:04
smaczna surówka
luna76 11.11.2014 16:08
przepyszne połączenie smaków :)
IwonaDD 11.11.2014 14:39
pyszna surówka
kasia.s 11.11.2014 13:45
Uwielbiam surówki z kapusty pekińskiej :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat