Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 małej
por (biała część) 1/2 małego
gruszki 1 sztuka
papryka czerwona 1/4
sos do sałatek 1 torebka
oliwa 2 łyżki

Porada

Do surówki można użyć papryki swieżej jak i konserwowej- ja dodałam swojej ze słoika ,bo jest lekko słodkawa a taką lubimy.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę pekińską pokroić w paseczki, pora oczyścić i pokroić cieniutko w krążki, gruszkę obrać i również pokroić na drobne cząstki, wszystko wrzucić do miski .Kawałek papryki pokroić drobno i dorzucić do reszty warzyw . Gotowy sos sałatkowy koperkowo-ziołowy rozmieszać z wodą i oliwą, polać pokrojone warzywa, wymieszać i odstawić do przegryzienia się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 25.01.2016 09:17
Musi być pyszna
barbara11561 26.10.2014 09:44
wygląda bardzo apetycznie,moje smaki;)
IZABELA29 24.10.2014 08:39
musi byc pyszna
Kejti 19.10.2014 10:11
Zielona przekąska,super :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak