Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2
marchew
jabłko
cebula czerwona
natka pietruszki
jogurt naturalny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Oczyszczoną kapustę pekińską kroimy na mniejsze kawałki, solimy, odciskamy i odstawiamy, aby kapusta zmiękła. Następnie obieramy jabłko i marchewkę, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obraną cebulkę kroimy w piórka. Umytą i osuszoną pietruszkę siekamy. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miseczki, dodajemy jogurt i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 03.03.2014 07:55
przepyszna,
romanrafal
romanrafal 13.02.2014 14:40
smaczna surówka
Alex_M 13.02.2014 12:03
fajna suróweczka
wiesiek513 07.02.2014 11:14
bardzo ciekawa,wygląda apetycznie,na pewno z przepisu skorzystam.
Rafał10 07.02.2014 11:02
świetna surówka :) zjadłabym taką!
Konczi 07.02.2014 10:36
ja lubię takie surówki, jednak u mnie kapusty znacznie więcej niz marchewki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak