Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 średnia główka
  • rodzynki

    5 dag
  • sól

    - -
  • majonez

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • kurkuma

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę drobno poszatkować, posolić w misce i odstawić na kilka minut. Rodzynki umyć i namoczyć. Składniki sosu wymieszać. Rodzynki osączyć, dodać do kapusty, wlać sos i wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (37)

sunnymood 05.11.2011 10:34
dobra:)
Anna146 06.07.2011 07:16
rodzynki wolę w serniku a nie w sałatce
jasiek 25.05.2011 10:33
świetna
jasiek 25.05.2011 10:33
świetna
iga2 09.05.2011 22:55
pyszności
ada12302 06.05.2011 23:03
świetna
Magdalena80 27.04.2011 23:48
na taką chętnie się skuszę
kotlet 27.04.2011 23:17
uwielbiam takie suróweczki
gosia561 18.04.2011 10:15
fajne i zdrowe
Jaheira11 01.04.2011 23:51
pyszna i zdrowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat