Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty, marynowanej cukinii i papryki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 20 dag
cebula czerwona 1/2 szt
papryka marynowana 1/2 szt
marchewka 1 szt
cukinia konserwowa 1 szt
jabłko 1 szt
olej aromatyzowany 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
cukier do smaku

Porada

Surówka z kapusty białej z cukinią i papryką marynowaną to szybki do przygotowania i smaczny dodatek do obiadu.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty, marynowanej cukinii i papryki

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno poszatkować, sparzyć wrzącą wodą, ostudzić, odcisnąć.
Krok 1 - Surówka z kapusty, marynowanej cukinii i papryki  foto
2
Marchew i jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Surówka z kapusty, marynowanej cukinii i papryki  foto
3
Obraną cebulę drobno posiekać.
Krok 3 - Surówka z kapusty, marynowanej cukinii i papryki  foto
4
Paprykę i cukinię osączyć z zalewy, pokroić w kostkę.
Krok 4 - Surówka z kapusty, marynowanej cukinii i papryki  foto
5
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.
Krok 5 - Surówka z kapusty, marynowanej cukinii i papryki  foto
6
Skropić olejem z czosnkiem i suszonymi pomidorami, doprawić do smaku, wymieszać.
Krok 6 - Surówka z kapusty, marynowanej cukinii i papryki  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.12.2016 14:19
moja ulubiona
pestka 07.02.2015 10:47
bardzo ciekawa surówka
jagoda5913 07.02.2015 10:25
Dobry pomysł na wyprõbowanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak