Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kwaszonej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0.5 słoika
marchew 2 sztuki
jabłko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kwaszonej

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy potrzebne składniki: marchew, kapustę kwaszoną w słoiku, cebulę oraz jabłko.
Krok 1 - Surówka z kapusty kwaszonej foto
2
Kapustę kwaszoną odcedzamy i kroimy na drobno- przekładamy do miski. Marchew obieramy i trzemy na tarce- dodajemy do kapusty.
Krok 2 - Surówka z kapusty kwaszonej foto
3
Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Jabłko obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy. Następnie dodajemy olej i pieprz. Łączymy ze sobą wszystkie składniki. Serwujemy do obiadu.
Krok 3 - Surówka z kapusty kwaszonej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak