Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej z selerem i szczypiorkiem czosnkowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 350 g
marchewka 1 spora
cebula biała 1 mała
szczypiorek czosnkowy
szczypior
seler korzeniowy średni kawałek
jabłko małe
sok z cytryny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
cukier
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
olej słonecznikowy

Porada

Do tej surówki pasuje zarówno świeżo utarty seler, jak i odcedzony i przepłukany seler marynowany.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej z selerem i szczypiorkiem czosnkowym

Kapustę kiszoną pokroić w mniejsze kawałki, włożyć do dużej miseczki. Dodać obrane jabłko, marchewkę i selera utarte na dużych oczkach tarki. Posiekać cebulę i drobno pokroić zwykły szczypior i szczypiorek czosnkowy, dodać do warzyw. Całość posolić, posypać cukrem i pieprzem oraz skropić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Przemieszać bardzo dokładnie i odstawić na kilkanaście minut, po czym skropić olejem słonecznikowym i ponownie wymieszać. Schłodzić przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 01.07.2014 10:23
bardzo lubimy surówki z kiszonej kapusty, dlatego staram się robić je w różnymi dodatkami, aby możliwie urozmaicić ten dodatek do obiadu :)
olkaaa 29.05.2014 07:25
bardzo fajna
gosia561 27.05.2014 18:05
zdrowa i smaczna
IwonaDD 27.05.2014 14:57
wygląda super smacznie
Ola1young 27.05.2014 14:51
pyszna i zdrowa ta surówka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak