Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej z papryką i cebulką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
sok z cytryny
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa 2 łyżki
kapusta kiszona 25 dkg
papryka czerwona 1/3 sztuki
zielona cebulka 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej z papryką i cebulką

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem, dodać 2 łyżki oliwy. Wymieszać.

Odstawić na 5 minut.
Krok 1 - Surówka z kapusty kiszonej z papryką i cebulką foto
2
Jabłko zetrzeć i skropić sokiem z cytryny.
Krok 2 - Surówka z kapusty kiszonej z papryką i cebulką foto
3
Z kapusty odcisnąć sok i drobno ją pokroić.

Krok 3 - Surówka z kapusty kiszonej z papryką i cebulką foto
4
Paprykę pokroić w kostkę i dodać do surówki.
Krok 4 - Surówka z kapusty kiszonej z papryką i cebulką foto
5
Dodać posiekaną zieloną cebulkę.

Krok 5 - Surówka z kapusty kiszonej z papryką i cebulką foto
6
Doprawić cukrem, solą i pieprzem i wymieszać.
Krok 6 - Surówka z kapusty kiszonej z papryką i cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Benita 02.11.2015 12:22
Idealna do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak