Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej z olejem lnianym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 150 g
cukier do smaku
olej lniany do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej z olejem lnianym

Kapustę wyciskamy z soku. Dodajemy odrobinę pieprzu czarnego i cukru. Zalewamy olejem lnianym i wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy na kilka minut i sprawdzamy czy jest dobrze doprawiona. W razie potrzeby doprawiamy ponownie.
Ja używam na dwie osoby ok 1 łyżeczki cukru i szczyptę pieprzu czarnego.
Polecam w tym daniu wykorzystać olej lniany, bo jest zdrowy, a w tej wersji dania jego smak jest znacznie zneutralizowany.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 28.02.2014 07:12
smaczna surówka
Alex_M 02.12.2013 09:34
fajna surówka :)
Krystyna32 20.11.2013 08:13
apetyczna suróweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak