Surówka z kapusty kiszonej z czerwoną cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 woreczek
  • marchew

    2-3 szt
  • papryka czerwona

    0,5 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • majonez

    do smaku
  • keczup pikantny

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • szczypiorek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę odsączyć i pokroić. Marchew obrać i zeszatkować, cebulkę i szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie te składniki wymieszać w jednej misce.
Majonez wymieszać razem z ketchupem i dołożyć do warzyw. Całość doprawić do smaku. Na koniec surówkę przełożyć do salaterki, posypać resztą posiekanego szczypiorku i ozdobić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 15.01.2015 18:49
bardzo lubie
AURELKA 13.09.2012 09:14
znakomita
Margo1 29.05.2012 11:26
ekstra
Grażyna13 08.05.2012 10:10
Smaczna !
Małgorzata106 20.02.2012 19:48
pycha
ilka_86 23.01.2012 10:14
bardzo smaczna
zuzanna_z 21.01.2012 13:38
pyszne
Sylwia56 18.01.2012 20:48
pychota
anulka69 03.01.2012 10:06
pycha
Teresa19 25.12.2011 23:23
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat