Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej i suszonych pomidorów

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 25 dag
suszone pomidory 5 szt
jabłko 1 szt
papryka czerwona 1 szt
oliwa z suszonych pomidorów do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej i suszonych pomidorów

Kapustę kiszoną odciskamy z soku /sok zachowujemy/ i szatkujemy. Pomidory suszone odsączamy z zalewy i kroimy w paski lub kostkę. Jabłko obieramy, odkrawamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i również kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy 1-2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów, doprawiamy do smaku cukrem, szczyptą pieprzu i ewentualnie sokiem z kiszonej kapusty. Ponownie mieszamy i odstawiamy na 15-20 min by smaki się przegryzły.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 15.05.2016 20:45
pyszna surówka , a jeszcze dodatek tych suszonych pomidorów...pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak