Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej i śliwek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki
suszona śliwki kilkanaście szt
sól
pieprz
oliwa 2 łyzki
kapusta kiszona 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej i śliwek

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną płuczemy, następnie odciskamy z wody i kroimy drobno.
Krok 1 - Surówka z kapusty kiszonej i śliwek foto
2
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Krok 2 - Surówka z kapusty kiszonej i śliwek foto
3
Natkę pietruszki myjemy a następnie drobno siekamy. Śliwki suszone kroimy na drobne kawałki. Wszystkie przygotowane składniki mieszamy ze sobą. Dolewamy oliwę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Surówka z kapusty kiszonej i śliwek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 05.11.2012 07:39
ciekawy przepis
Monika-twin 05.11.2012 07:06
nowowsc ze z sliwkami-ciekawe
Konczi 05.11.2012 04:55
pyszna suróweczka
wojtek5 04.11.2012 23:00
mniam
octo 04.11.2012 22:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak