Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej i buraków.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
buraki czerwone 2-3 szt
jabłko 1 szt
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
pieprz do smaku
cukier do smaku
oliwa 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej i buraków.

Czerwone buraki włożyć do wrzącej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, przelać zimną wodą, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę kiszoną odcisnąć z wody i posiekać. Marchew i jabłko obrać (z jabłka usunąć gniazda nasienne) i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać przyprawy, skropić oliwą, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.06.2013 14:29
Uwielbiam takie surówki.
cooleczka 28.10.2012 11:55
takiej jeszcze nie jadłam
Iwona51
Iwona51 27.10.2011 10:03
smaczna
Wacław 24.10.2011 08:43
pyszna ,lubię taką surówkę
przejs 24.10.2011 00:20
pasuje mi to połączenie ;D
Wanda6 23.10.2011 23:33
wygląda apetycznie
agnieszka137 23.10.2011 23:28
oj! takiej jeszcze nie jadłam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak