Surówka z kapusty i marchwi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    50 dag
  • marchewka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • śmietana 18 proc

    200 ml
  • rodzynki

    2 lyżki
  • sól

  • cukier

  • sok z cytryny

  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić i poszatkować, usuwając głąb, posypać solą i pozostawić na 30 minut. Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Cebulę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać śmietanę 18 %, opłukane rodzynki i doprawić do smaku i razem dobrze wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat