surówka z kapusty i koperku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 kg
  • marchew

    2 szt
  • koperek

    0,5 pęczka
  • ocet winny

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • cebula

    0,5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - surówka z kapusty i koperku foto
Kapustę drobno szatkujemy. Dodajemy sól. Odstawiamy na 20 minut po czym ugniatamy rękoma.
Krok 2 - surówka z kapusty i koperku foto
Marchew obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do kapusty.
Krok 3 - surówka z kapusty i koperku foto
Koperek myjemy. Drobno siekamy. Dodajemy do kapusty. Następnie dodajemy ocet i olej. Doprawiamy do smaku. Odstawiamy w chłodne miejsce na 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat