Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty i kalarepy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 30 dag
kalarepka młoda 1 szt
jabłko 1 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
por 1 szt
cukinia żółta 1 szt
marchewka 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
majonez 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty i kalarepy

Kroki postępowania

1
Kapustę bardzo drobno posiekać, wymieszać z odrobiną soli, odcisnąć.
Krok 1 - Surówka z kapusty i kalarepy  foto
2
Obraną kalarepkę i marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Surówka z kapusty i kalarepy  foto
3
Por pokroić w cienkie pół krążki.
Krok 3 - Surówka z kapusty i kalarepy  foto
4
Jabłko i dynię zetrzeć na grubej tarce, jabłko skropić sokiem z cytryny.
Krok 4 - Surówka z kapusty i kalarepy  foto
5
Ogórki pokroić w kosteczkę.
Krok 5 - Surówka z kapusty i kalarepy  foto
6
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem,
Krok 6 - Surówka z kapusty i kalarepy  foto
7
Doprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać.
Krok 7 - Surówka z kapusty i kalarepy  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 21.11.2014 17:55
też bardzo lubię
jola91 21.11.2014 10:22
Lubię takie surówki do obiadu :)
Noruas 20.11.2014 22:42
Fajny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak