Surówka z kapusty czerwonej z winogronami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1szt
  • koper

    pęczek
  • oliwa

    3łyżki
  • sok z cytryny

    1szt
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytr. Jabłko obrać i zetrzeć tak jak kapustę. Winogrona przekroić na pół i usunąć pestki . Koper posiekać. Wszystkie składniki połączyć, dodać oliwę i pozostały sok. Wymieszać i doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat