Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty białej z selerem i rzodkiewką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 30 dag
marchewka 1 szt
rzodkiewka 1 pęczek
jabłko 1 szt
seler konserwowy 10 dag
ogórki konserwowe 2 szt
szczypiorek usiekany 3-4 łyżki
olej z bazylią 2-3 łyżki
sól do smaku
cukier
Pieprz biały mielony Prymat

Porada

Surówka z białej kapusty jest smacznym dodatkiem do obiadu. Można ją przygotować z olejem, majonezem lub jogurtem.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty białej z selerem i rzodkiewką

Kroki postępowania

1
Kapustę bardzo drobno poszatkować, oprószyć solą, wymieszać i pozostawić na 10 minut. Gdy puści sok odcisnąć.
Krok 1 - Surówka z kapusty białej z selerem i rzodkiewką  foto
2
Marchewkę obrać, przekroić wzdłuż na pół i zetrzeć na tarce do ogórków lub pokroić w cienkie plasterki obieraczką do warzyw.
Krok 2 - Surówka z kapusty białej z selerem i rzodkiewką  foto
3
Umyte jabłko bez nasion i rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 3 - Surówka z kapusty białej z selerem i rzodkiewką  foto
4
Ogórki posiekać w cienkie plasterki.
Krok 4 - Surówka z kapusty białej z selerem i rzodkiewką  foto
5
Cebulę obrać i drobno posiekać. Seler osączyć z zalewy.
Krok 5 - Surówka z kapusty białej z selerem i rzodkiewką  foto
7
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.
Krok 6 - Surówka z kapusty białej z selerem i rzodkiewką  foto
8
Skropić olejem z bazylią, przyprawić do smaku.
Krok 7 - Surówka z kapusty białej z selerem i rzodkiewką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.06.2014 12:32
kolorowo zdrowo i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak