Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty białej i czerwonej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała
kapusta czerwona
jabłko
musztarda
majonez
mleko
ocet
cukier puder
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty białej i czerwonej

Kapusty i jabłko ścieram na tarce na grubych oczkach-tak tak kapustę również. Mieszam.
Przygotowuję sos-1 łyżkę musztardy, 2 łyżki cukru pudru, 1/2 łyżki octu jabłkowego, 1 łyżka majonezu, 1łyżka mleka oraz sok z cytryny do smaku-wszystkie składniki łączę ze sobą, następnie mieszam z warzywami i najlepiej jak surówka poczeka przed podaniem około 1 do 2 godzin w lodówce :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

meg1984 08.05.2013 21:39
smaczna surówka
gosia1988 08.05.2013 09:40
smacznie i zdrowo :)
Konczi 08.05.2013 08:31
do obiadku pycha
Milena87 08.05.2013 07:45
Lubię taką do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak