Surówka z kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 główka
  • ocet

    1 łyźka
  • olej

    wg. uznania
  • pieprz, sól

    do smaku
  • kapusta biała

    1 główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobniutko posiekać, posypać odrobiną soli. Następnie rękoma ugnieść kapustę aż zmięknie. Pokroić cebulę i dodać do kapusty. Warzywa polać octem i olejem (wg. gustu); przyprawić pieprzem. Surówka jest smaczna z młodej kapusty, nadaje się do obiadu jako dodatek do ziemniaków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat