Surówka z kalarepy z rukolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • rukola

    1 garść
  • pestki dyni

    2-3 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat

    1 łyżka
  • olej

    2-3 łyżki
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obieramy kalarepę i marchewkę ścieramy na tarce na średnich oczkach
Rukolę siekamy .
Paprykę kroimy w kostkę lub paseczki

Mieszamy warzywa doprawiamy skrapiamy sokiem cytrynowym olej mieszamy z przyprawą do sałatek wlewamy do surówki mieszamy .
Całość posypujemy pestkami dyni.

POLECAM!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 05.12.2016 18:22
super surówka
Bernadeta1 05.12.2016 18:20
prosta a bardzo zdrowa i smaczna
Agnieszka-87-25 05.12.2016 18:07
bardzo lubię surówki
cukiereczek 05.12.2016 18:05
smak zdrowia i urody
gusia1000 05.12.2016 17:49
Samo zdrowie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat