Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy z dodatkiem żółtego sera

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 3 sztuki
por 2 liście
ser żółty 60 gram
majonez 1,5 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy z dodatkiem żółtego sera

Kalarepy obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Ser żółty trzemy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do kalarepy. Liście pora płuczemy i drobno siekamy. Następnie dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Surówkę wykładamy na półmisek. Podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 10.08.2015 20:20
Smaczne i zdrowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak