Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy z dodatkiem czerwonej fasoli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 5 sztuk średnich
marchewka 1
por 1-2 liście
fasola czerwona z puszki 2 łyżki
majonez 1,5 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy z dodatkiem czerwonej fasoli

Kalarepy obieramy i trzemy n tarce o dużych oczkach. Marchewkę także obieramy i trzemy na tarce. Por drobno siekamy.
Następnie do warzyw dodajemy odcedzoną z zalewy czerwoną fasolę. Na koniec dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Gotową surówkę wykładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 06.11.2015 11:32
Super surówka
mileneczka5 06.11.2015 06:49
pomysłowa fajna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak