Surówka z kalarepy i pora

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepa

    2 szt
  • marchew

    1 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • olej

    2 łyżki
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Marchew również obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por oczyszczamy i drobno kroimy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki i mieszamy. Dodajemy olej, cukier i vegetę do smaku. Ponownie mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce na 20 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jogobella231 24.03.2012 20:55
pycha
Edyta31 02.08.2011 22:50
ciekawe połączenie, pycha :)
Izabela/bella81 22.07.2011 08:57
fajna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat