surówka z kalarepy i marchewki z koperkiem i prażonymi pestkami dyni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki

  • kalarepka młoda

    1 średnia
  • marchew

    2 średnie
  • pestki dyni

    1/3 szklanki
  • koperek

    3 łyżki

sos

  • jogurt grecki

    100 g
  • ocet winny

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • cukier

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepę o marchew obrać ze skórki, a następnie zetrzeć na tarce lub w robocie kuchennym. Wsypać do miski i wymieszać ze świeżym posiekanym koperkiem.
W małym naczyniu wymieszać jogurt grecki z octem winnym jabłkowym, solą i pieprzem. Dodać do warzyw i wymieszać.
Pestki dyni uprażyć na patelni, aż zaczną "strzelać".

Surówkę podzielić na porcje i posypać pestkami.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata73 01.10.2015 11:03
wspaniała surówka
Alex_M 10.08.2015 20:13
świetna suróweczka :)
berys18 10.08.2015 18:49
smaczna surówka
anemon 10.08.2015 17:18
Bardzo apetyczna surówka, bardzo apetyczne zdjęcia.
mikrusiak 10.08.2015 15:45
bardzo apetycznie się prezentuje :)
Ola1young 10.08.2015 15:32
ciekawa surówka na pewno pyszna
gosia561 10.08.2015 15:19
dobry dodatek zwłaszcza do ryb
Monika-twin 10.08.2015 13:59
FAJNA SUROWKA.
Damiano 10.08.2015 08:14
smaczna sałatka
Krystyna32 10.08.2015 06:37
wygląda pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat