Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
składniki
-
kalarepka młoda
1 średnia -
marchew
2 średnie -
pestki dyni
1/3 szklanki -
koperek
3 łyżki
sos
-
jogurt grecki
100 g -
ocet winny
2 łyżki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
cukier
1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania
W małym naczyniu wymieszać jogurt grecki z octem winnym jabłkowym, solą i pieprzem. Dodać do warzyw i wymieszać.
Pestki dyni uprażyć na patelni, aż zaczną "strzelać".
Surówkę podzielić na porcje i posypać pestkami.
Smacznego.
Komentarze (16)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (6)