Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy i jabłka

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1 sztuka
kalarepka młoda 2 sztuki
natka pietruszki 1 łyżka
sok z cytryny
olej rzepakowy
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy i jabłka

Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Kalarepki obrać, również zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Natkę pietruszki umyć i posiekać. Jabłka, kalarepkę i natkę pietruszki połączyć. Skropić olejem rzepakowym, przyprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak