Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy i jabłka

5.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko
1 sztuka
kalarepka młoda
2 sztuki
natka pietruszki
1 łyżka
sok z cytryny
olej rzepakowy
sól
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy i jabłka

Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Kalarepki obrać, również zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Natkę pietruszki umyć i posiekać. Jabłka, kalarepkę i natkę pietruszki połączyć. Skropić olejem rzepakowym, przyprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak