Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kalarepka młoda
1 szt -
marchewka
2 szt -
papryka czerwona
1 szt -
koper świeży
-
sól do smaku
-
pieprz
-
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat
1 szt -
olej
2-3 łyżki -
sok z cytryny
do smaku
Sposób przygotowania
Obieramy kalarepę i marchewkę ścieramy na tarce na średnich oczkach .
Paprykę kroimy w paseczki lub też ścieramy na tarce
Koperek siekamy.
Warzywa przekładamy do miski doprawiamy dodajemy olej mieszamy .
Przed podaniem dodajemy 2 łyżki śmietany
POLECAM!!!.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się