Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Polecam kalarepkę w tej postaci. Pyszna!

Składniki:

Składniki:

kalarepka młoda 2 sztuki
ogórek gruntowy 2 sztuki
cebula czosnkowa 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
marchew 1 sztuka
posiekany koperek 1 łyżka
posiekana dymka ze szczypiorem 1 łyżka
syrop z agawy 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
jogurt grecki 300 mililitrów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat ok. 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy

Cebulę drobno posiekałem i przełożyłem do miski. Jabłko, marchewkę i kalarepę obrałem, a następnie starłem na tarce o grubych oczkach razem z ogórkiem.

Starte składniki dodałem do miski. Zieleninę posiekałem i również przełożyłem do pozostałych składników. Dodałem też pieprz, sól, sok z cytryny i syrop z agawy. Całość dokładnie wymieszałem, na koniec dodałem jogurt. Ponownie wymieszałem i podałem od razu po przygotowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak