Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepki na słodko

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Świetny dodatek nie tylko do mięs.

Składniki:

kalarepka młoda 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
rodzynki 1 garść
oliwa 50 mililitrów
ocet ryżowy 2 łyżki
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepki na słodko

Kalarepkę i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Rodzynki moczymy w wodzie. Odcedzamy.
Oliwę mieszamy z octem i miodem.
Wszystkie składniki łączymy, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak