Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepki i selera

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1 szt
marchewka 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
seler konserwowy 1/2 słoika
cebula czerwona 1/2 szt
jabłko 1 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
majonez 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
koperek

Porada

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepki i selera

Kroki postępowania

1
Seler wyłożyć na sito i osączyć z zalewy. Kalarepkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 1 - Surówka z kalarepki i selera  foto
2
Marchewkę obrać i zetrzeć na grubej tarce jarzynowej, połączyć z kalarepką.
Krok 2 - Surówka z kalarepki i selera  foto
3
Wsypać ogórki pokrojone w drobną kosteczkę.
Krok 3 - Surówka z kalarepki i selera  foto
4
Dodać drobno posiekaną cebulę i jabłko bez nasion starte na tarce jarzynowej.
Krok 4 - Surówka z kalarepki i selera  foto
5
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, Przełożyć do w salaterki, posypać posiekanym koperkiem.
Krok 5 - Surówka z kalarepki i selera  foto
6
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 6 - Surówka z kalarepki i selera  foto
7
Dokładnie wymieszać, odłożyć na pół godziny w chłodne miejsce aby smaki się połączyły. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.
Krok 7 - Surówka z kalarepki i selera  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak