Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepki i rzodkiewki do obiadu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2 szt
rzodkiewka 1 pęczek
natka pietruszki 2-3 łyżek
rukola 10 listków
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki
oliwa 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepki i rzodkiewki do obiadu

Kalarepkę obieramy ,myjemy i ścieramy na drobnej tarce.Rzodkiewki myjemy ścieramy też a drobnej tarce i dodajemy do kalarepki.Natkę pietruszki myjemy osuszamy i kroimy.Rukolę myjemy i kroimy.Mieszamy z resztą ,dodajemy oliwy z oliwek, soku z cytryny,przyprawiamy .Podajemy do obiadu z młodymi ziemniakami i dowolnym mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marenka 30.06.2015 18:33
smaczna i zdrowa..;-)
aginaa 30.06.2015 14:50
prosta i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak