Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1 sztuka
marchew 2 sztuki
ogórek kwaszony 2 sztuki
koperek 0,5 pęczka
olej lniany 3 łyżeczki
sól i pieprz

Porada

Polecam ją jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepki

Kalarepkę i marchewki obieramy, razem z ogórkami małosolnymi ścieramy na tarce o grubych oczkach, ja starłam w robocie wielofunkcyjnym. Umyty koperek drobno siekamy, wszystkie składniki przekładamy do miski, wlewamy olej lniany, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, surówkę przed podaniem lekko schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak