Surówka z kalarepki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

  • marchewki

    2
  • rzodkiewki

    kilka
  • jogurt naturalny

    100 ml
  • koperek

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepkę umyłem , obrałem , pokroiłem na plasterki. Rzodkiewki oczyściłem , odciąłem liście i korzonki , opłukałem , pokroiłem w słupki.
Marchewki umyłem , obrałem , starłem na tarce.
Plasterki kalarepki ułożyłem na talerzu w pierścień , posypałem rzodkiewką , pośrodku położyłem startą marchewkę, Sałatkę oprószyłem solą i pieprzem , polałem jogurtem , posypałem koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
R'n'G Kitchen 07.11.2014 17:26
Dziękuję ;)
cukiereczek 07.11.2014 17:16
pięknie się prezentuje
Marta Ryżek-Kalkowska 07.11.2014 16:44
cudownie ją podałeś :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat