SURÓWKA Z JABŁKAMI, MALINAMI I KONIAKIEM

SURÓWKA Z JABŁKAMI, MALINAMI I KONIAKIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny

    20 dag.
  • jabłka

    30 dag.
  • koniak

    25 ml.
  • śmietanka

    1/2 szkl.
  • cukie puder

    4 dag.
  • sok z cytryny

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać, wyciąć gniazda z nasionami, owoce pokroić.
Maliny wyczyścić, opłukać.

Do jabłek oraz malin dodać koniak, świeżo wyciśnięty sok z cytryny oraz 2 dag cukru, wszystko wymieszać, przełożyć do pucharków.
Na wierzch położyć bitą śmietanę z cukrem (2 dag).

SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aleksa123

24.06.2011 07:55
Jeszcze takiej nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat