Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z dyni z pestkami granatu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 15 dag
jabłko 1 szt
marchewka 1 szt
por młody 1 szt
sok z cytryny do smaku
majonez light 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
granat pestki

Porada

Surówka z dyni i jabłka to bardzo smaczny i łatwy do przygotowania dodatek do dania z mięsem. Polecam.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z dyni z pestkami granatu

Por pokroić w pół krążki, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć. Dynię i marchewkę obrać, z dyni usunąć miąższ z pestkami, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Obrane jabłko bez nasion drobno posiekać, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.

Przed podaniem posypać pestkami granatu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 01.10.2016 22:08
Dobra propozycja
trufelek 15.09.2016 06:15
jeszcze nie próbowałam dyni na surowo, może być pysznie :)
Ela15 04.09.2016 14:01
na pewno pysznie smakuje
Habibi 29.08.2016 11:28
słyszałam niedawno w tv, że nie wszystkie odmiany dyni są jadalne na surowo - tzn podobno niektóre są po prostu szkodliwe... ja wiem, ze prowansalska, hokkaido i melonowa na pewno są jadalne, bo sama ich używałam :)
jagoda5913 28.08.2016 22:43
pyszna sałatka
KORAL 28.08.2016 21:44
Smaczna sałatka, tak wnioskuję po składnikach :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak