Surówka z czerwonej kapusty z suszonymi kwiatami

Surówka z czerwonej kapusty z suszonymi kwiatami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1/4 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • por

    10 cm
  • natka pietruszki

    1 garść
  • kwiaty lawendy

    1 łyzeczka
  • kwiaty nagietka

    1 szczypta
  • chilli

    1 szczypta
  • pieprz

    do smaku
  • kolendra cała

    do smaku
  • sól do smaku

  • cukier

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    do smaku
  • olej rzepakowy

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy w piórka nie oczka , wbrew pozorą ma to znaczenie , kiedyś ją posztakowałam na małych oczkach i wyszła taka papkowata , niby te same przyprawy a inny smak .
Pora nacinamy po długości w 3 miejscach i szatkujemy , wyjda nam drobne kosteczki .
Pietruszkę i marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach .
Natkę szatkujemy .
Wszystkie warzywa łaczymy ze sobą i mieszamy .
Dodajemy cukier , sól , pieprz , kolendrę , kwiaty lawendy i nagietka ,chille , do tego olej rzepakowy i mieszamy .
Na koniec sok z cytryny , dobrze jest by sałatka odstała na chwilkę .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bogusia19

10.11.2013 16:17
pyszności!!

aniagdz

10.11.2013 15:32
wyglada bajecznie!

Anna133

10.11.2013 15:30
to połączenie lawendy i nagietka jest super ;)

dodi

10.11.2013 15:23
pięknie wygląda

Adamorek

10.11.2013 15:17
efektownie wygląda

Anna133

10.11.2013 14:20
Prosta i smaczna sałatka do każdego obiadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat