Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z sosem włoskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
jabłko
marchew
papryka czerwona
sos do sałatek włoski
pieprz
cukier
kapusta czerwona 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z sosem włoskim

Kroki postępowania

1
Oczyszczoną czerwoną kapustkę szatkujemy, solimy i odstawiamy, aby zmiękła. W tym czasie obieramy jabłko, marchew i papryczkę. Obraną marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach, natomiast papryczkę kroimy na małe kawałki.
Krok 1 - Surówka z czerwonej kapusty z sosem włoskim foto
2
Przygotowane jabłko, marchewkę i papryczkę dodajemy do kapusty. Wlewamy sos przygotowany w/g przepisu,
Krok 2 - Surówka z czerwonej kapusty z sosem włoskim foto
3
mieszamy i doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Surówka z czerwonej kapusty z sosem włoskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 25.11.2013 09:47
na pewno pyszna
Pietruszka 10.11.2013 21:19
apetycznie wygląda
adelajda 26.10.2013 09:49
bardzo lubię taką surówkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak