Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką

4.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główki
jabłko 1 sztuka
cebula 1/4 sztuki
natka pietruszki 2 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką

Kroki postępowania

1
Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować.
Krok 1 - Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką foto
2
Posolić i wymieszać. Odstawić na 15 minut, potem odcisnąć powstały sok.
Krok 2 - Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką foto
3
Jabłko zetrzeć na grubych oczkach, dodać do kapusty.

Krok 3 - Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką foto
4
Dodać pokrojoną cebulkę oraz posiekaną natkę pietruszki.
Krok 4 - Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką foto
5
Skropić olejem i sokiem z cytryny.

Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 5 - Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką foto
6
Wszystkie składniki surówki wymieszać.

Surówkę podawać jako dodatek do drugiego dania.
Krok 6 - Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 17.12.2016 11:54
Samo zdrowie! :) Mniam :)
Wacław 17.12.2016 11:41
pyszna do II dania :-)
Konczi 17.12.2016 11:32
Pysznie wygląda! Porywam porcyjkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak