Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 małej główki
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
cebula 1 mała
jabłko 1
kwaśna śmietana 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Kapustę szatkujemy.
Poszatkowaną kapustę przekładamy do garnka i zalewamy wodą, Gotujemy 5 minut od momentu wrzenia. Odcedzamy i skrapiamy sokiem z cytryny.
Odcedzoną kapustę przekładamy do miski. Cebulę obieramy i drobno siekamy.
Jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Do warzyw dodajemy kwaśną śmietanę oraz sól i pieprz do smaku.
Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Gotową surówkę przekładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 12.02.2017 12:50
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak