Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Surówka z czerwonej kapusty z gruszkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona
1\\2 szt
gruszki
20 dag
sól, pieprz, cukier
oliwa
po 3 łyżki
sok z cytryny
po 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z gruszkami

Kapustę oczyścić i drobno poszatkować, posolić i polać sokiem c. Dobrze
wygnieść i odstawić aż puści sok i zmięknie. Obrać gruszki, pokroić w kostkę
(bez gniazd), dodać do kapusty, wlać oliwę, doprawić sola, cukrem i
pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak