Surówka z czerwonej kapusty z gruszkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1\\2 szt
  • gruszki

    20 dag
  • sól, pieprz, cukier

  • oliwa

    po 3 łyżki
  • sok z cytryny

    po 3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić i drobno poszatkować, posolić i polać sokiem c. Dobrze
wygnieść i odstawić aż puści sok i zmięknie. Obrać gruszki, pokroić w kostkę
(bez gniazd), dodać do kapusty, wlać oliwę, doprawić sola, cukrem i
pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat