Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty na zimę

5.0
(37)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

warzywa

kapusta czerwona 1 sztuka
jabłka 4 sztuki
cebula 4 sztuki
sól

zalewa

olej rzepakowy 4 łyżki
ocet 10 % 0,5 szklanki
cukier 7 łyżek
sól 1 łyżka
woda 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty na zimę

Kroki postępowania

1
Z kapusty zdjąć wierzchnie liście i poszatkować. Sparzyć wrzącą wodą i odcedzić.
Krok 1 - Surówka z czerwonej kapusty na zimę foto
2
Cebulę obieramy, kroimy w piórka i posypujemy solą. Gdy zmięknie odciskamy z nadmiaru soku.
Krok 2 - Surówka z czerwonej kapusty na zimę foto
3
Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Krok 3 - Surówka z czerwonej kapusty na zimę foto
4
Składniki zalewy zagotowujemy, wkładamy kapustę, cebulę i jabłka. Gotujemy 5 minut.
Krok 4 - Surówka z czerwonej kapusty na zimę foto
5
Sałatkę przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 5 minut.
Krok 5 - Surówka z czerwonej kapusty na zimę foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 22.08.2014 18:21
takie sałatki sa pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak