Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty i owoców

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 0,5 kg
jabłko 1/2 szt
gruszka 1/2 szt
natka pietruszki 1/2 pęczek
cytryna 1/2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 3 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty i owoców

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki umyć. Owocom usunąć gniazda nasienne.
Krok 1 - Surówka z czerwonej kapusty i owoców foto
2
Kapustę, jabłko, gruszkę i natkę drobno posiekać lub zetrzeć na tarce- ja starłam z pomocą miksera. Posolić i odstawić na 5 minut. Po tym czasie odlać wodę.
Krok 2 - Surówka z czerwonej kapusty i owoców foto
3
Dodać sok z połowy cytryny, dodać oliwę i doprawić do smaku. Najlepiej odstawić na pół godziny do lodówki.
Krok 3 - Surówka z czerwonej kapusty i owoców foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 31.01.2014 18:10
z gruszką jeszcze nie robiłam
gosia56 10.04.2013 18:08
napewno pyszna
wyattearp 09.04.2013 07:44
BARDZO LUBIĘ SURÓWECZKI
Sroczka 08.04.2013 23:37
Bardzo smakowicie wygląda.
Gracer 08.04.2013 20:21
smak domowej kapusty
Megg 08.04.2013 20:08
rewelacyjna!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak