Surówka z czerwonej kapusty i kalarepy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1/4 główki
  • kalarepka młoda

    2 sztuki
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • majonez

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę czerwoną szatkujemy i przekładamy do miski. Kalarepę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach - dodajemy do kapusty.
Po czym do warzyw dodajemy majonez i przyprawiamy surówkę solą oraz pieprzem do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową surówkę przekładamy na półmisek.
Podajemy do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 08.08.2015 20:11
Robie podobna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat