Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty i kalarepy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/4 główki
kalarepka młoda 2 sztuki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
majonez 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty i kalarepy

Kapustę czerwoną szatkujemy i przekładamy do miski. Kalarepę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach - dodajemy do kapusty.
Po czym do warzyw dodajemy majonez i przyprawiamy surówkę solą oraz pieprzem do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową surówkę przekładamy na półmisek.
Podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.08.2015 20:11
Robie podobna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak