Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    50 dag
  • jabłka

    2 sztuki
  • rodzynki

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 sztuka
  • cukier

    2 szczypty
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno poszatkować, zalać wrzątkiem, zagotować. Po czym wlać na sitko, polać zimną wodą i osaczyć.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarcę o dużych oczkach.
W salaterce wymieszać kapustę z jabłkami, rodzynkami i olejem.
Przyprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny i solą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rosik93

06.05.2012 23:56
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat