Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

5.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta czerwona
250 g
cebula czerwona
100 g
marchewka
70 g
sól
1/2 płaskiej łyżeczki
Sklep Prymat

sos winegret

oliwa
6 łyżeczek
ocet jabłkowy
2 łyżeczki
cukier
1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę drobno poszatkuj, cebulę i marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Posyp lekko solą i odstaw na 20 minut, aż kapusta zmięknie.
Możesz też ugnieść drewnianą łyżką, lub ręką ( w rękawiczce ).
Sos.
Sól, cukier i pieprz utrzyj z octem, dodawaj stopniowo oliwę i ucieraj, aż składniki się połączą.
Gotowym sosem polej surówkę na kilka minut przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 14.03.2018 13:37
Jedna z najlepszych surówek, jakie są!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak