Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 mała główka czerwonej kapusty

  • 1 duża marchewka

  • 1 duża czerwona cebula

  • 1 kubek dużego jogurtu naturalnego

  • 2 łyzki majonezu

  • 1 łyzka chrzanu

  • 1 łyżeczka cukru

  • sok z połowy cytryny

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę myjemy, wycinamy z niej głąb, szatkujemy. Marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę. Z reszty składników robimy sos. Warzywa wrzucamy do miski, można je trochę pougniatać rękami. Całość polewamy sosem, mieszamy. Doprawiamy według własnego uznania. Surówkę wkładamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

halina17

14.02.2017 19:58
Dobra surówka.

jan_mag

14.02.2017 13:27
Bardzo lubię :)

2milutka

14.02.2017 13:06
smaczna surówka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat