Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 mała główka czerwonej kapusty
1 duża marchewka
1 duża czerwona cebula
1 kubek dużego jogurtu naturalnego
2 łyzki majonezu
1 łyzka chrzanu
1 łyżeczka cukru
sok z połowy cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę myjemy, wycinamy z niej głąb, szatkujemy. Marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę. Z reszty składników robimy sos. Warzywa wrzucamy do miski, można je trochę pougniatać rękami. Całość polewamy sosem, mieszamy. Doprawiamy według własnego uznania. Surówkę wkładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 14.02.2017 19:58
Dobra surówka.
jan_mag 14.02.2017 13:27
Bardzo lubię :)
2milutka 14.02.2017 13:06
smaczna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak