Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 sztuka
jabłka 3 sztuki
cebula 1 sztuka
sól do smaku 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
oliwa kilka łyżek
sok z cytryny kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę przekroić na połowę. Oczyścić, wykroić twarda część. Poszatkować. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do kapusty. Cebulę obrać i pokroić w drobna kostkę. Dodać do sałatki, następnie dodać sól, pieprz, oliwę i sok z cytryny. Wszystko wymieszać. Podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 18.01.2017 08:55
Klasyka w najpyszniejszym wydaniu :)
jagoda5913 18.01.2017 01:03
super surówka
MonikaW 17.01.2017 22:43
pyszna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak