Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 0,5 szt
jabłko 0,5 szt
cebula 1 szt
olej do smażenia
ocet 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
sól wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę ścieramy na tarce o dużych oczkach, jabłko podobnie. Wrzucamy do garnka dodajemy trochę wody. Dolewamy ocet. Podgotowujemy ok 5-7min. Odcedzamy. Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do kapusty. Doprawiamy cukrem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.01.2016 16:23
smaczny dodatek do obiadu
Futka 26.12.2015 11:27
Pyszna suróweczka :) Uwielbiam :D
IZABELA29 26.12.2015 10:35
bardzo lubię szkoda,że ją tak rzadko robię
Babeczka35 26.12.2015 07:30
Fajna sałatka.
SzczyptaChili 26.12.2015 00:40
Prosta i smaczna , takie są najlepsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak