Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główki
cebula biała 1-2 szt.
chrzan tarty 1 łyżeczka
majonez 2-3 łyżki
ocet 10 % do skropienia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Cebulę tarkujemy na grubych oczkach, skrapiamy delikatnie octem i odstawiamy na kilka minut.
Kapustę tarkujemy na grubych oczkach, dodajemy w/w cebulę, majonez, chrzan, sól i pieprz do smaku. Całość mieszamy.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 29.03.2015 14:37
Lubię bardzo, fajnie też dodać tarte jabłko i pietruszkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak