Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 30 dag
jabłko 1/2
cebula 1/2
cukier do smaku
sól do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę drobno poszatkować. Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do kapusty z cebulą. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i cukrem do smaku. Polać oliwą, dokładnie wymieszać, odstawić na ok. pół godziny. Podawać do dań mięsnych.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 11.03.2014 18:30
fajna suróweczka
Sylwiagr 10.03.2014 18:00
mmmm pycha ;-)
gosia56 08.03.2014 13:36
pyszna kapustka
Przepisy Joanny 06.03.2014 15:52
robię tak samo i jest to moja ulubiona surówka z czerwonej kapusty, dodaję troszkę oliwy
Kejti 04.03.2014 16:31
Fajnie wygląda :-)
Kulinarna Ja 03.03.2014 12:58
uwielbiam czerwoną kapustę!
gosia1988 02.03.2014 20:31
lubię taką
adelajda 02.03.2014 20:18
lubię taką surówkę
mitek111 02.03.2014 20:01
lubię takie surówki
agnieszka131919 02.03.2014 19:27
pyszna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak